Anneleen Hendrickx - Antwerpen - België - anneleenhendrickx@gmail.com

Workshop Keramiek - 2 donderdagavonden

VOLZET

Data: 28/11 en 12/12

Wanneer: 19u-22u

Prijs: 90 euro

Wil je een eerste kennismaking met klei? Dan is deze workshop iets voor jou.

De workshop gaat door op donderdagavond van 19u tot 22u in mijn atelier, kwekerijstraat Borgerhout

 

De eerste avond leren we eenvoudige potjes maken. We leren 2 soorten technieken.  (let op! we werken niet met een draaischijf) Tijdens tweede avond (wanneer de potjes een eerste keer zijn gebakken) gaan we aan de slag met eenvoudige glazuren en andere decoratietechnieken. 

Materiaal is inbegrepen in de prijs, samen met een hapje/drankje. Inschrijven kan door een mail te sturen (via inschrijven - knop) en is definitief na betaling.

Workshop Keramiek - 4 zondagnamiddagen 

Data: 27/10, 3/11, 10/11 en 17/11

Wanneer: 14u30 tot 17u30

Prijs: 180 euro

Heb je de smaak te pakken? Wil je je meer verdiepen in keramiek? Heb je nog geen of weinig ervaring in keramiek? Dan is deze korte cursus van 4 namiddagen een goede keuze voor jou.

We gaan dieper in op de mogelijkheden van klei, structuur, glazuren, engobes, pigmenten, ...

Wanneer je wat meer tijd neemt, leer je de klei en de mogelijkheden ervan pas echt kennen. Soms heb je tijd nodig om een beoogd resultaat te kunnen behalen. Je kan beginnen aan een object en dit in een volgende les verder afwerken, je kan een reeks maken, je kan aan grotere objecten werken. 

 

Ik leg verschillende mogelijkheden uit waarmee je dan zelf aan de slag kan. Zo maak je jouw eigen unieke deel van een servies, een vaas, een potje, ...

We werken nog steeds met verschillende technieken handopbouw, er komt geen draaischijf aan te pas.

Materiaal, drankje, hapje inbegrepen.

Make your own memory - juweel op maat

Data: op aanvraag

Wanneer: avond of weekend

Prijs: vanaf 90 euro (we bespreken op voorhand wat de mogelijkheden zijn en spreken een prijs af)

Tijdens deze sessie op maat leggencreëren we herinnering.  Dit kan individueel zijn of in groep. Het resultaat is 1 juweel.

Juwelen zijn vaak kostbaar vanuit een persoonlijk verhaal. De  herinneringen die er aan gekoppeld worden, zijn dikwijls dierbaarder en waardevoller dan de materialen waarvan ze gemaakt zijn. 

Tijdens deze workshop maak of ontwerp je een juweel dat een herinnering wil vastleggen of creëren.  Of je kan speciale momenten vastleggen, symbolische cadeaus ontwerpen, ...

Samen met een speciaal persoon, voor iemand of voor jezelf.

 

De workshop gaat door in mijn atelier in de kwekerijstraat in Borgerhout.

Teken-en druktechnieken

Deze workshop is momenteel niet gepland. Als je een mailtje stuurt (druk op de roze knop), dan  hou ik je op de hoogte houden wanneer deze opnieuw georganiseerd wordt. 

We leren eenvoudige tekentechnieken kennen zoals verschillende soorten inkt, verf, oliepastels...  en met enkele druktechnieken zoals monotype en eenvoudige linodruk. 

We experimenteren hiermee op een heel laagdrempelige manier. Geen enkele ervaring is vereist. Wanneer je meer ervaring hebt, kan het een leuk moment zijn om te creëren in een creatieve en gezellige sfeer. 

 

De workshops gaan door in mijn atelier in de kwekerijstraat 64 in Borgerhout. 

Materiaal, drank en hapje zijn inbegrepen

Juwelen in zilver 

Deze workshop is momenteel niet gepland. Als je een mailtje stuurt (druk op de roze knop), dan  hou ik je op de hoogte houden wanneer deze opnieuw georganiseerd wordt. 

We maken 1 of 2 juweeltjes (ketting, oorbellen, ...) in zilver. We knippen vormen uit dunne zilverplaten, brengen structuur en kleur aan. 

 

Geen enkele ervaring is nodig. 

Materiaal is inbegrepen in de prijs, samen met een hapje/drankje.